Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Everöds IF P-07

Följ

P-07

Följ oss för uppdateringar
Följ
Everöds IF
Fotboll
P-07
P10 Kompisligan vår
Tabell
Lag M V O F P
1 Everöds IF 8 0 8 0 8
2 Degeberga GOIF 1 0 1 0 1
3 Fjälkinge IF 1 0 1 0 1
4 Gärds Köpinge IF 1 0 1 0 1
5 IFK Osby 1 0 1 0 1
6 Kristianstad FC Blå 1 0 1 0 1
7 Näsums IF 1 0 1 0 1
8 Tollarps IF Vit 1 0 1 0 1
9 Wä IF 1 0 1 0 1

Match

IFK Osby

Osby Idrottplats
14 maj 2017
14:00

Everöds IF

Referat

Referat: IFK Osby - Everöds IF

Match borta en söndag kl 14.00 och dagen till ära med härligt solsken - 25grader stod tempen på vid matchstart.
Att Osby har två idrottsplatser blev vi flesta varse om – en liten extra tour innan match blev det i Osby innan vi alla var samlade på rätt ställe.

Dagens kapten att leda laget var Johannes.

Domaren - som för dagen dömde ensam – blåste igång matchen.
Vi började riktigt bra och hittade ett snabbt passningsspel, Erik till John som passade vidare framåt till Måns.
Vi kommer upp på deras planhalva och med ett inkast som Otto snabbt sätter igång till en mötande John – blir stoppad av två försvarare. Johannes springer starkt hemåt när de vänder till anfall – han lyckas avvärja deras första farlighet ut till inkast.
Erik tar bollen från dem och sätter fart längs kanten och kommer hela vägen fram – John springer sig fri framför mål redo att backa upp Erik som avlossar skott – strax utanför.

Nu får de till ett längre anfall mot oss där vi inte får bort bollen från vår planhalva – Valle skjuter upp bollen, Isac blir hårt tryckt i sidan när han ska ta emot bollen, Anton håller undan – Erik gör ett långt hem jobb från sin anfallsposition... Anton står rätt och stoppar anfallet slutligen – tittar upp spelar Jacob som spelar Louise som blir stoppad på mitten.
De kommer tillbaka och avlossar ett skott som Fabian lugnt i målet kan rädda. En bra välriktad utspark som hittar Måns, som vänder upp – spelar hem till Otto som spelar Erik längs kanten och nu kommer vi upp på deras planhalva igen.

Domaren hittar en situation i vårt straffområde och pekar på straffpunkten – straff till dem för en snygg nedtagning (domaren trodde det var hands).

Ett nytt anfall av dem - där Måns som nu är nere i försvarslinjen kan spela ut över sidolinjen. Louise täcker sin motståndare perfekt, som inte får en chans att vända upp. Louise som för övrigt gör sin debut i vårt lag – en bra insats av henne idag!

Valle spelar fram Isak som blir stoppad och bollen når ner mot Fabian som återigen kan rädda oss genom att stå rätt i målet!
Strax därpå skjuter de ett hårt skott som Fabian räddar genom en snygg benparad – bra reflexer här!
Vi är nu inne i deras straffområde och domaren blåser och pekar på straffpunkten – straff åt oss.
Erik stegar fram och dunkar upp den distinkt i nättaket – Mål!!! Jubel!

De anfaller direkt på avsparken – Fabian är på tårna och räddar ut till hörna. Snabbt igång med bollen som når ut till Otto som driver förbi sin motståndare spelar fram till John som sätter fart och skär in framför sin försvarare och skjuter mot mål – skottet stoppas upp av en täckande försvarare. Deras utspark når hela vägen upp till deras anfallare som kommer fri – Fabian rusar ut och lyckas komma före och avvärjer bollen ut till inkast!

Halvlek – trots värmen idag är hela laget taggade att göra sitt bästa för dagen!

Jacob stiger in i målet och får visa direkt att han är på tå idag – en räddning direkt! …och en välplacerad utspark till Måns som tar ner den på mitten, spelar ut till Otto på kanten som spelar Isac som vänder bort sin spelare och spelar in i mitten till John - som dribblar av sin kille och skjuter strax utanför!

Johannes tar bollen på mitten vänder upp, spelar hem till Fabian som spelar ut till Otto som blir stoppad…Anton understödjer och hjälper till genom att ta tillbaka bollen direkt och spelar åter ut till Otto som hittar Valle längs kanten – vilken härlig spelfrekvens…de både möter, understödjer och är spelbara för varandra!

Vi får hörna som John lägger in – bollen studsar runt mellan våra och deras spelare - de lyckas stoppa oss precis före vi kommer till skott. Nu får Isac bollen som spelar Louise som dribblar sin spelare men bollen studsar konstigt till i gräset.

De erövrar bollen på mittplan där samtliga av våra var på väg framåt i en anfallsvåg och de kommer till skott - Jacob är återigen på rätt plats - lyckas rädda! Vi vänder spelet via Måns som hittar Fabian som spelar fram John som återigen blir hårt åsatt… men denna gången lyckas han lura sina motspelare och komma till avslut - precis utanför!

Vi fortsätter vårt tryck mot deras mål och återigen blåser domaren för straff till oss – denna lägger vi i ribban – men hade den gått in hade det varit i krysset!
Nya tag och inget hängande gör att vi kan hålla kvar vårt anfall på deras halva – Måns hittar Louise vidare till John till Erik som blir stoppad.

Domaren blåser av matchen!

Sett över hela matchen tar vi med oss den positiva inställningen alla hade under exakt hela matchen trots ett par mål mot oss – men samtidigt var det stundtals riktigt underhållande att se hur vi rör oss och rullar runt bollen till varandra.

Dagens härliga trupp bestod av följande lirare:
Lousie, Valle, John, Isac, Måns, Anton, Johannes, Fabian, Jacob, Otto och Erik